Logo Neven & Partners
Over Neven & Partners Vermogensplanning Juridisch advies Groeifinanciering Nieuws Contact Sitemap
   
 
 

‘An investment in knowledge always pays the best interest.’
Benjamin Franklin
  Juridische begeleiding voor start-ups, groeibedrijven en durfkapitaalfondsen.
 

Van en voor technologische starters en groeibedrijven…

Door onze rijke ervaring als adviseur van talrijke startende en opkomende groeibedrijven, verstaan we zeer goed de specifieke juridische behoeften van deze bedrijven en kunnen we daarop maximaal inspelen. We begeleiden deze bedrijven tijdens de groei van hun business en activiteiten, niet alleen met hun kapitaalverrichtingen, maar ook met bijvoorbeeld:

 • het uitwerken van warrantplannen;
 • managementovereenkomsten en dienstverleningsovereenkomsten;
 • samenwerkingsovereenkomsten;
 • verkoopsovereenkomsten;
 • algemene verkoopsvoorwaarden;
 • licentieovereenkomsten en diverse andere commerciële contracten, enz.

We zijn goed geplaatst om snelgroeiende bedrijven een recht-toe-recht-aan advies en begeleiding te bieden en om hen door de diverse fasen van hun ontwikkelingscyclus te loodsen. Dit doen we aan gunstige tarieven om het kostenplaatje zo beperkt mogelijk te houden.

We zijn zeer vertrouwd met de specifieke behoeften van startende bedrijven en groeiers en we besteden al onze ervaring, kennis en energie aan het adviseren van deze groeibedrijven. Dit doen we door ze de juridische ondersteuning te bieden die ze nodig hebben van de start van de onderneming door de diverse financieringsronden van de drie FFF-en tot durfkapitaalfinanciering heen tot een IPO of “trade sale”.

…Tot durfkapitaalfondsen en business angels

Op onze expertise en ervaring wordt ook een beroep gedaan door private equityfondsen, gaande van de private plaatsing voor het ophalen van de financiële middelen tot het opzetten van de structuur (fonds, beheer, relatie met aandeelhouders, statuten), van bij hun oprichting, al of niet met een erkenningsprocedure als private privak of als ARKIV, tot bij kapitaalverhogingen. We assisteren ze bij hun investeringen als bij de exit uit een portefeuillevennootschap.

We hebben meegewerkt aan het uitwerken van overheidsinitiatieven ter stimulering van het risicokapitaal en dit zowel op federaal als op Vlaams niveau. Voorbeelden hiervan zijn onze advisering m.b.t. de (openbare en private) privakstructuur en de Arkimedes-regeling.

We begeleiden zowel business angels als “private equity”-fondsen bij de diverse verrichtingen die zich in de ontwikkeling van hun portefeuillebedrijven voordoen: kapitaalverhogingen, commerciële contracten, wijzigingen in bestuur, vennootschapsrechtelijke aangelegenheden (alarmbelprocedure, belangenconflicten, ,-…), overname-onderhandelingen, enz..

Belangrijkste realisaties over de afgelopen jaren:

 • Tientallen kapitaalverrichtingen met jonge, technologisch gedreven bedrijven met deelname van business angels, investeringsfondsen
 • Oprichting van diverse investeringfondsen en private privaks
 • Advisering aan de Vlaamse overheid bij het opzetten van de ARKimedes regeling
 • Regelmatige transacties in koop / verkoop van bedrijven, waaronder verkoop van een Belgisch bedrijf aan een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf
 • Tientallen warrantplannen voor bedrijven

Volledig overzicht:

Voor een volledig overzicht van onze juridische diensten, contracten en documenten klik hier .